header_small

Aloe arborescens 12cm

  1. Omschrijving Aloe arborescens
  2. Potmaat 12
  3. Hoogte 20
  4. Fustcode 458
  5. Belading per laag 5x8
  6. Aantal lagen 6
  7. Plantcode 141
  • Schaduw tot volle zon
  • 10 °C - 35 °C
  • Matig water geven
  • Kamerplant
  • Matig mest geven
  • Niet geschikt voor consumptie

Aloë arborescens
Aloë arborescens behoort tot het omvangrijke geslacht van de lelieachtigen (Liliaceae) en komt oorspronkelijk uit zuidelijk Afrika. Deze Aloë wordt ook wel Krantzaloë genoemd. Deze naam verwijst naar het Afrikaanse woord “krantz” dat “rotsachtige klif” betekent. De plant bloeit iedere winter met prachtige oranje bloemen. Aan Aloë arborescens worden diverse geneeskrachtige eigenschappen toegekend, die bij de lokale Afrikaanse bevolking al eeuwen lang bekend is.
Aloë arborescens is een bijzonder veelzijdige kamerplant met medicinale eigenschappen, die ook in een gematigd klimaat diverse toepassingen voor in de tuin en op de patio kan hebben. Bescherm de plant echter altijd tegen vorst!

Kamerplant:
Als kamerplant kan de Aloë het best in de volle zon of lichte schaduw staan. Het is een makkelijke plant die niet veel verzorging nodig heeft. Eens per 2 weken een beetje water is voldoende.

Tuin en patioplant:
Bij deze toepassing geeft de Aloë uw tuin of terras een mediterrane sfeer. Half mei, zodra de kans op nachtvorst over is, kan de Aloë naar buiten in de halfschaduw of op een zonnig plekje. Maar laat de Aloë eerst wel enkele dagen wennen door de plant in de halfschaduw te plaatsen. Gebruikt u de Aloë als patioplant, zorg dan voor een goede drainage in de pot of kuip. U kunt de Aloë gewoon in de tuin poten. Zodra er eind oktober weer gevaar voor nachtvorst is, moet hij weer naar binnen. De planten bereiken een respectabele leeftijd bij een goede verzorging. Zorg er wel voor dat Aloë in de zomer niet verdroogt. Juist in het groeiseizoen (april - september) heeft de plant veel water nodig. De Aloë arborescens kan in het najaar binnen op een lichte plaats overwinteren.

Medicinale plant:
De plant bezit vele medicinale eigenschappen en mag alleen al daarom niet in uw tuin ontbreken. Volgens recente studies blijkt dat Aloë arborescens nog veel rijker aan medicinale bestanddelen is dan Aloe Vera. Aloë arborescens staat aan de basis van de behandeling van vele soorten ziektes en aandoeningen. De volgende geneeskrachtige eigenschappen worden aan Aloe arborescens toegekend:
De plant stimuleert de werking van het immuunsysteem.
De plant werkt ontstekingsremmend en heeft een anti-histamine werking.
De plant bevordert de genezing van wonden.
De plant heeft een gunstige invloed op de werking van de spijsverteringsorganen.
De plant kan de werking van gangbare geneesmiddelen versterken, waardoor hiervan kleinere hoeveelheden nodig zijn.

Door de Braziliaanse pater Romano Zago wordt zelfs beweert dat Aloë arborescens ook kan worden ingezet voor een succesvolle behandeling van kanker.
Wij willen echter wel benadrukken dat Aloe arborescens geen erkend medicijn is. Deze Aloë Arborescens is niet geschikt voor consumptie. En het gebruik ervan geschied op uw eigen risico. Voor het consumeren van de Aloë arborescens verwijzen wij u naar de vele Aloë arborescens dranken en recepten die verkrijgbaar zijn. 


Meer informatie op het internet over de geneeskrachtige werking van Aloë arborescens is te vinden op de volgende sites:
http://www.cancertutor.com/
http://lymediseaseresource.com/wordpress/the-miracle-of-5-year-old-italian-aloe-arborescens-and-honey/
http://www.cancertutor.com/aloearborescens/

Ziekten en plagen
Aloë’s zijn bij een goede verzorging niet vatbaar voor ziekten of plagen. Alleen zijn ze wel gevoelig voor een te veel aan water, water dat onder in de pot of schotel blijft staan of de combinatie van water en kou.
Verkrijgbaarheid
Bij van der Hoorn Succulenten is Aloe arborescens jaarrond leverbaar in de potmaten 12, 15, 18 en 27